HBG Tillsammans 21 mars

Sedan maj 2016 är Helsingborgs stad medlem i ECCAR, ett Europeisk samarbete för städer mot rasism. Runt om i Europa uppmärksammades FN-dagen mot rasism och diskriminering den 21 mars. I Helsingborg uppmärksammades dagen under temat "Hur kan vi motverka rasism?"

HBG Tillsammans

År 2017 kickar vi igång ett forum i Helsingborg med två årliga träffar för alla som engagerar sig i frågor som rör mänskliga rättigheter. För att kunna skapa en öppen och inkluderande stad måste vi agera förebyggande – och vi tror att tillsammans är vi starkare!

Därför vill HBG Tillsammans samla människor i det gemensamma arbetet för allas lika rätt. Vi utbyter kunskap, blir inspirerade och får med oss nya verktyg för vårt eget arbete med lika möjligheter.

Den första träffen i Helsingborg hölls den 21 mars (FNs dag mot rasism och diskriminering) med temat “Hur kan vi motverka rasism”? Träffen hölls på stadsbiblioteket i Helsingborg och ca 60 personer deltog. Under eftermiddagen fick vi lyssna till Wendy Francis, känd från Arga Flickor och Maria Dexborg, ifrån Afrosvenskarnas forum för rättvisa. Nedan kan ni ta del av material ifrån träffen.

HBG Tillsammanns är ett led i implementeringen av plan för lika möjligheter som ska arrangera två forum årligen var människor kan mötas och samtala om hur vi kan bli ännu bättre på att arbeta med alla människors lika rätt.

Nästa träff kommer att hållas under mångfaldsveckan i Helsingborg, 25 september till
1 oktober. Läs mer om mångfaldsveckan här.  

Wendy Francis, känd från Arga Flickor

Wendy Francis föreläsning, känd från Arga Flickor. Hittar du här.

Maria Dexborgs försläsning om Afrosvenskarnas forum för rättvisa. Hittar du här.

“Mitt bästa tips om hur vi kan motverka rasism”, togs fram av deltagarna under träffen.
Hittar du här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *